divendres, 5 de juny de 2009

PREMIS OBTINGUTS PER L' IES FLIX

Biel Pubill, Ivet Pubill i Mar Carranza davant del teatre Armengol de Bellpuig on es va recollir el premi Valeri Serra.
Anna M. Masip ,coordinadora LIC i Mar Carranza, directora de l’IES, recollint el premi Federico Mayor Zaragoza.

Gloria Montaña i Faiget davant de la seu de la INEF on va recollir un dels premis Fònix.

PREMIS OBTINGUTS PER L' IES FLIX
El passat dissabte 4 d'abril, el teatre Armengol de Bellpuig de Lleida va acollir els actes dels 25è Premis Valeri Serra i Boldú de cultura popular catalana, que organitzen, conjuntament, l' IES Lo Pla d'Urgell, la Biblioteca Municipal Magí Morera i l' Ajuntament de Bellpuig.

Als guardons d' enguany , en la categoria infantil, l 'IES Flix va ser reconegut amb el 1r accèssit amb el treball Auca dels jocs Tradicionals (s.XVII). Anàlisi, descripció i pervivència dels jocs al segle XX, elaborat pels alumnes de segon d' ESO. El treball mostra l'anàlisi, recerca i descripció dels jocs que apareixen en una coneguda auca de jocs tradicionals que va recollir Joan Amades.

El premi va ser recollit per Biel Pubill, tutor del treball, i per Ivet Pubill, com a representant dels alumnes de 2n d’ ESO.

També el dia 22 de maig l’alumna Glòria Montaña va ser una de les guanyadores d’entre més de 29.000 escolars de tot Catalunya del Concurs d’Anglès Interescolar de Catalunya “The fonix”.
Aquest concurs està organitzat per International House Barcelona i per la Fundació Catalana de l'Esplai i compta amb el suport de la Direcció General d’Innovació del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, El concurs és una iniciativa que pretén complementar els plans de millora de la llengua anglesa als centres educatius de Catalunya i s’organitza amb la finalitat d’estimular i motivar l’aprenentatge d’aquest idioma, atesa la seva importància a la societat actual.

Una de les estratègies del pla d’autonomia de l’IES de Flix té com a objectiu prioritari la millora dels resultats en l’aprenentatge de les llegues estrangeres, i aquest reconeixement estimula tant l’alumnat com el professorat del departament d’anglès .

I seguint en la mateixa línia, el divendres 29 de maig l’IES de Flix va estar reconegut amb un dels premis Federico Mayor Zaragoza.

El treball “Hostes vingueren i a l’IES Flix els acollírem”, presentat per la coordinadora de Llengua i Cohesió Social Anna M Masip, rebé el tercer premi del III Premi Federico Mayor Zaragoza, convocat per l’Associació d’Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa. L’acte de lliurament, celebrat als Reials Col·legis de Tortosa, fou presidit pel senyor Mayor Zaragoza, qui obsequià els assistents amb una conferència sobre la diversitat cultural com a enriquiment.

L’objectiu del treball presentat és donar a conèixer dos bones pràctiques que, des del centre, reconeixem com a fruit de l’esforç. Tractant-se d’un concurs de bones experiències de convivència entre cultures, s’hi exposa tot el procés que segueix la “Campanya company tutor” i el taller de cuina internacional “Assaborint el món”, ja que són les relacionades directament amb l’alumnat estranger i les seves famílies.

Tots aquest premis que ens han d’enorgullir com a comunitat educativa són incentius per a continuar amb la mateixa línea de treball que ens caracteritza. Per això cal definir-les en els dos projectes que en aquest moment ens orienten a l’hora de prendre decisions i planificar la feina :