divendres, 1 de juny del 2012

L’INSTITUT DE FLIX GUANYA PER TERCER ANY CONSECUTIU EL PREMI DEL CERE PER A TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT DEL CERE


 L’INSTITUT DE FLIX GUANYA PER TERCER ANY CONSECUTIU EL PREMI DEL CERE PER A TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT DEL CERE


Divendres passat, 25 de maig, a la sala de Ca Don Ventura, es féu l'acte de lliurament del III Premi de treballs de recerca de Batxillerat sobre la Ribera d'Ebre, premi que convoca el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE). En aquesta edició, el treball guardonat fou "La mosca negra", de l'alumna de l'Institut de Flix Anna Mur Suñé; el premi consisteix en una beca de 300 euros i la subscripció com a sòcia del CERE durant dos anys, durant els quals rebrà gratuïtament totes les publicacions de l'entitat. Per altra banda, tres treballs van quedar com a finalistes, cosa que comporta a cadascun dels seus autors la subscripció durant dos anys com a soci o sòcia del CERE: "A l'aixopluc de les balmes", de Berta Treig Carranza", de l'Institut de Flix; "Les energies de la Ribera d'Ebre", d'Àngels Montaña Faiget, de l'Institut de Flix; i "A la Ribera d'Ebre, estem en crisi?", de Marc Nogales Sánchez, de l'Institut "Julio Antonio" de Móra d'Ebre.

En aquesta tercera edició del premi van presentar-se un total de 10 treballs dels intituts "Julio Antonio", de Móra d'Ebre, "Blanca d'Anjou", del Perelló, i l'Institut de Flix.

Conduït per la tècnica de joventut del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Mireia Grangé, l'acte s'inicià amb unes paraules de l'alcalde de Flix, Marc Mur, qui va reivindicar la recuperació de la cultura de l'esforç entre la joventut. Per la seua banda, la presidente del CERE, Àngels Pérez, va exposar quins són els objectius de l'atorgament d'aquest premi de recerca. A més de la majoria dels autors i les autores dels treballs que es van presentar, a l'acte també hi assistiren membres del professorat del dels centres educatius participants, representants municipals de Flix i familiars dels alumnes.

El Premi de treballs de recerca de Batxillerat sobre la Ribera d'Ebre el convoca anualment el CERE, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i la col•laboració dels centres educatius. L'objectiu és guardonar i fer un reconeixment als millors treballs de recerca presentats pels alumnes de Batxillerat i que tinguin com a temàtica algun aspecte relacionat amb la Ribera d'Ebre. Els actes de lliurament del premi se celebren, alternativament, a Flix i a Móra d'Ebre.