dijous, 25 de novembre de 2010

PREMI ART JOVE TERRES DE L' EBRE

Adrià Cid, ex- alumne de l' Institut de Flix de 21 anys, guanya la 6a edició del certamen Art Jove Terres de l' Ebre amb l'obra "Paisatges mentals"

El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, ha inaugurat aquesta tarda l’exposició col·lectiva Art Jove a les Terres de l’Ebre 2010, a Tortosa, acompanyat del delegat del Govern, Lluís Salvadó, el director territorial de Cultura i Mitjans de Comunicació, Xavier Vega, la coordinadora territorial de Joventut, Montserrat Perelló, i el representant de Catalunya Caixa, Gonzalo German.

El Jurat va proclamar guanyador d’Art Jove Terres de l’Ebre 2010 al riba-rogenc Adrià Cid, de 21 anys, per l’obra “Paisatges mentals” feta amb la tècnica del collage. El Jurat va seleccionar també quatre obres més per a l’exposició itinerant i col·lectiva a les quatres comarques ebrenques:

- Europa del segle XXI, l’Europa de la Globalització, de Lara Gombau(Alcanar)
- Natura, Obrir/tancar, Mots, incomunicació, moviment, d’Elena Blesa(la Sénia)
- Volumetries canviants, d’Isaura Castellà (Amposta)
- Reflexos, de Rakel Aliau(Deltebre)

Les obres d’aquests cinc artistes s’exposaran entre l’11 de novembre i el 5 de desembre a la Sala d’Exposicions Joan Cid i Mulet dels serveis territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a Tortosa. El guanyador del certamen s’emporta els 500 euros de premi, que aporta Catalunya Caixa, exposarà en solitari en una sala d’art de Barcelona durant l’any 2011 i també s’editarà un catàleg amb la seva obra. Els altres quatre artistes seleccionats exposaran amb el guanyador pel territori i s’emportaran un cap de setmana per a dues persones a un alberg de la Xarxa Nacional d’Albergs de Joventut de Catalunya.

La coordinació territorial de la Secretaria de Joventut a les Terres de l’Ebre va tancar la convocatòria per presentar-se al certamen el passat 30 de setembre. Vuit han estat els artistes novells de territori que s´han presentat a la convocatòria d´enguany. Les obres, de temàtica i tècnica lliure, van ser valorades a començaments d’octubre pel jurat compost per un representant del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Xavier Vega; una representant de la Secretaria de Joventut, Montserrat Perelló; una representant de l’Agència Catalana de Joventut, Marta Vilardell; una galerista del territori, Cinta Dalmau; un artista del territori, Alfred Porres; i la tutora d’Art Jove i gestora cultural, Núria Gil.

Currículum d’Adrià Cid Balazote

Nascut a Barcelona el 12 d’abril de 1989, viu a Riba-roja d’Ebre. Va cursar l’ESO a l’IES de Flix i el Batxillerat Artístic a l’IES Gabriel i Ferrater de Reus. Al 2006 va resultar guanyador del premi de la XI Edició de l’Experiència Fotogràfica Internacional de Monuments i al 2007 va participar en una exposició col·lectiva a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus. Aquest mateix any va iniciar la llicenciatura de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. L’estiu de 2009 va participar en l’exposició col·lectiva ARADA, presentant diversos treballs pictòrics i audiovisuals. Actualment, està cursant l’últim curs de Belles Arts a la Universitat de Barcelona.

"Paisatges Mentals"