diumenge, 24 d’octubre del 2010

CRISTINA PALLISO CLUA DISTINGIDA AMB EL PREMI "FUNDACIÓ GASPAR ESPUÑA"

La Fundació Gaspar Espuña-CETT, en el seu afany per potenciar i fomentar el desenvolupament de la investigació, el coneixement del turisme i l'hoteleria i la formació dels estudiants, vol incentivar els alumnes de Batxillerat de Catalunya a desenvolupar els seus Treballs de Recerca en el camp del turisme i de l'hoteleria. En aquest sentit i com a entitat d’interès social, pretén premiar els millors treballs aportant un estímul a la seva realització amb rigor, qualitat i profunditat. Amb aquesta finalitat, convoca el Premi als millors Treballs de Recerca de Batxillerat en matèria de Turisme i Hoteleria.

El passat dia 14 d’octubre se celebrà l’Acte Inaugural del Curs Acadèmic 2010-2011 del CETT, en el marc del qual es lliuraren els Premis de la Fundació Gaspar Espuña -CETT.

L’acte inaugural fou presidit pel Dr. Gaspar Rosselló, per delegació del Rector magnífic de la UB, el Sr. Joan Carles Vilalta, Director general de Turisme, el Sr. Miquel Alsius, President del Grup CETT, el Sr. Ricard Coma, Gerent de la Fundació Barcelona Formació Professional del Departament d’Educació i el Sr. José Antonio Pérez-Aranda i la Sra. Nan Ferreres, directors de l’EUHTCETT-UB i de l’EHT CETT respectivament.
En la IV edició, els PREMIS ALS MILLORS TREBALLS DE RECERCA EN TURISME DE BATXITLLERAT, foren per:

- Primer Premi al treball de recerca en turisme:
“DEL GARUM A LA PICADA, LA PERVIVÈNCIA DE LA CUINA ROMANA EN LA CUINA CATALANA TRADICIONAL” de la Sabina Batlle Baró de l’Institut Fort Pius de Barcelona. Treball de recerca sobre l’origen romà de la cuina catalana tradicional.

- Segon Premi al treball:
“PETJADES D’UNA GUERRA 1936-1939: JUAN ISIDRO BORRÁS, UN ADOLESCENT A LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA” presentat per en Guillem Tena Vidal, alumne de l’IES Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona. Treball que recupera la memòria històrica a partir del testimoniatge de persones que van viure la Guerra Civil.

- Tercer Premi a:
“EL TURISME A LA RIBERA NORD: REALITAT O FICCIÓ?” realitzat per na Cristina Palliso Clua de l’INS de Flix. És un treball que defensa els atractius i el potencial turístic que podria tenir la Ribera Nord de l’Ebre amb una voluntat de presentar una nova opció de desenvolupament del territori.

El premi fou recollit per la Cristina Palliso, així com una distinció per al seu tutor del treball de recerca, Biel Pubill, i un val per a material educativa a l’INS de Flix que va recollir la directora del centre, Mar Carranza

En nom de tota la comunitat educativa de l’Institut felicitem tant l’autora com el tutor del treball.

D’esquerra a dreta: Biel Pubill, tutor del treball; Cristina Palliso, autora del treball; Mar Carranza, directora de l’Institut de Flix; Nan Ferreres, directora del CETT; Conxita Mayós, cap del Servei d’Ordenació Curricular de la Direcció General d’Educació Bàsica i Batxillerat; i Esther Beràstegui, delegada del rector de la UB.